28. märts 2018

Vikeldused ja vamsa

Alustasin Ruhnu vikeldatud sõrmkinnaste kudumisega. Randmetel on ilusad aukviklid.
Lõngad maavillased 8/2 ja sukavardad 1,5 mm.

Ruhnu rosavamsa

Alustasin Ruhnu naise valge piduliku kampsuni kudumisega. Meil on kooskudumise grupp, kus koome erinevaid Ruhnu kampsuneid. Pidulik kampsun on minu jaoks suur väljakutse, aga tahtmine proovida on veel suurem :)

Muster koosneb uhketest kaheksakandadest, mida Ruhnus nimetatakse roosideks ja kampsunit vamsaks. Nii ongi kampsuni nimetus rosavamsa. Koekiri koosneb parem-ja pahempidistest silmustest. Lõngaks on Saara Hea kinda-ja sokilõng 10/2 ja sukavardad 1,5 mm. Eesmärgiks on kududa vamsa võimalikult tihedas koes.

Eeltööd on tehtud, silmuste arvud arvutatud ja nüüd tuleb nobedasti vardaid liigutada :) Kudumise esimese etapina on käsil vamsa seljatüki kudumine. Koon ringselt sukavarrastega. Hea meelega kooksin esi kui ka seljatüki koos, aga peale paari ringi olid ringvardad minu "karmis käes" nii kõverad, et nendega jätkata polnud võimalik. 

Harutasin töö kõik uuesti lahti ja nüüd koon mõlemad tükid eraldi sukavarrastega. Hiljem lõikan kudumid lahti ja õmblen jälle kokku. Aega kulub kudumisele kindlasti palju, aga pisitasa kududes saan ehk kampsiku valmis. Vahepeal püüan näidata ka, et kuidas mul vamsa kudumine on edenenud. Koon enda kampsikut Ruhnu Muuseumis oleva rosavamsa eeskujul.
Eeltööd: tööproovi ja vamsa seljatüki kudumine
Nurga kiire kahandus

Kirjutamiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar